Bu resim yeniden boyutlandırıldı. Resmin gerçek boyutunu görmek için bu çubuğa tıklayın. Resimin orjinal ölçüleri 640x480.
Bu resim yeniden boyutlandırıldı. Resmin gerçek boyutunu görmek için bu çubuğa tıklayın. Resimin orjinal ölçüleri 600x537.
Bu resim yeniden boyutlandırıldı. Resmin gerçek boyutunu görmek için bu çubuğa tıklayın. Resimin orjinal ölçüleri 600x400.
1978 Samsun doğumlu İstanbul Üniversitesi Fars Dili ve Edebiyatı mezunu. 1998 kendi müzik studyosu KUVVET MİRA'yı kurdu. 1999 yılında SİLAHSIZ KUVVET ismiyle Yeraltı Operasyonu projesinde yer aldı. 2001 yılında ilk albümü Silahsız kuvvet-Sözlerim Silahım albümünü çıkardı. 2002 yılında Silahsız Kuvvet-İhtiyar heyeti albümünü çıkardı. 2002 yılında Sagopa Kajmer ismini yarattı. 2002 yılında bugün kendisiyle karşılaştırılmaya çalışılan Cezanın Med cezir albümünü yaptı Albümün tüm müzikleri Sagopaya aitti. 2003 yılında "Bir Pesimistin Gözyaşları" İsimli İki Cd den(Melankolik Damlalar ve Karanlık Damlalar)oluşan albümü çıkardı. 2004 yılında Dr.Fuchs'un Huzur N Darem isimli albümünün Prodüktörlüğünü yaptı. 2004 yılında Cem Yılmazın GORA isimli filminin Soundtrac'lerini yaptı. Bir çok radyoda ve yurt dışındaki festivallerde Dj lik yaptı. Dj MicCheck olarakta tanınır. (Alıntıdır, Sadece hayatı)
4 - ) 2001 – Sagopa Kajmer – Pesimist EP - Sagopa Kajmer - Pesimist EP - 01 - *ik*irin Gidin - Sagopa Kajmer - Pesimist EP - 02 – Pesimist - Sagopa Kajmer - Pesimist EP - 03 - Sanal Alem Delikanlilari - Sagopa Kajmer - Pesimist EP - 04 – Yeralti - Sagopa Kajmer - Pesimist EP - 05 - Olum Benim Dogum Gunum - Sagopa Kajmer - Pesimist EP - 06 - Son Durak Ucurum - Sagopa Kajmer - Pesimist EP - 07 - Yeraltindan Cikan Ses - Sagopa Kajmer - Pesimist EP - 08 - Teror Damlalari - Sagopa Kajmer - Pesimist EP - 09 - Timarli Hastane - Sagopa Kajmer - Pesimist EP - 10 - Kapa Gozlerini - Sagopa Kajmer - Pesimist EP - 11 - Siktirin Gidin Mix http://rapidshare.com/files/273449475/2001-Sagopa_Kajmer-Pesimist_EP_DepoDepo.fr_By_macerce1800.rar
5 - ) 2001 - Silahsiz Kuvvet - Sözlerim Silahim - Silahsiz Kuvvet - 01 - Kuvvet senaryo (intro da outro) - Silahsiz Kuvvet - 02 - Kiyamet Alameti - Silahsiz Kuvvet - 03 - Katil Senfoni - Silahsiz Kuvvet - 04 - Gercekleri Gör (Rotalarim Sasti) - Silahsiz Kuvvet - 05 - Acimasiz Yasam - Silahsiz Kuvvet - 06 - Kuytu Köseler 2000 edit (feat Ramiz) - Silahsiz Kuvvet - 07 - Durum Beter Artik Yeter - Silahsiz Kuvvet - 08 - Göze Göz Dise Dis - Silahsiz Kuvvet - 09 - Bu Yaka - Silahsiz Kuvvet - 10 - Vahset Kapinda - Silahsiz Kuvvet - 11 - Pes Etmek Yok, Teslim Olmak Yok - Silahsiz Kuvvet - 12 - Inkar Bosuna (Yasam Denen Komedi) (feat. Ceza) - Silahsiz Kuvvet - 13 - Duman (Cek icine) - Silahsiz Kuvvet - 14 - Sözlerim Silahim (2000 Edit) - Silahsiz Kuvvet - 15 - Beyaz Ölüm (Kara Vatan) (feat. Jay One) - Silahsiz Kuvvet - 16 - Dog ve Yasa - Silahsiz Kuvvet - 17 - Tek Basina Dimdirek - Silahsiz Kuvvet - 18 - Olacak Dostum (Basaracaksin) - Silahsiz Kuvvet - 19 - Kötülüge Teslim Oluyor Insan ( feat. Cabbar & Ramiz) http://rapidshare.com/files/273456430/2001-Silahsiz_Kuvvet-Soezlerim_Silahim_DepoDepo.fr_By_macerce1800.rar
21 - ) A - ) 2007 - Sagopa Kajmer & Kolera - Ikimizi Anlatan Birsey ( Sözlü ) - 01 İntro - 02 Ne Bilirsin - 03 Monotonluk Maratonu - 04 Bir Var Bir Yok (Featuring Critical Of Critical Madness) - 05 Sampiyonu Sikar Yaris - 06 Gam Tozu Ve Dunyanin Ninnisi - 07 bagli hayatim pamuk ipligine - 09 super ikili - 10 kendim icin - 11 af benim isim degil - 12 kolaysa anlat - 13 fani - 14 biraz gülümsemeye ne dersin (skit) - 15 emcee testi (featuring contribution x) - 16 sahit varsa konus - 17 yarim gonulle bir opus - 18 can havli - 19 malum tahrip izleri - 20 herkesin bir sucu var - 21 outro A - ) 2007 - Sagopa Kajmer & Kolera - Ikimizi Anlatan Birsey ( Sözsüz ) - 01 intro - 02 ne bilirsin - 03 monotonluk maratonu - 04 bir var bir yok - 05 sampiyonu sikar yaris - 06 gam tozu ve dunyanin ninnisi - 07 bagli hayatim pamuk ipligine - 08 super ikili - 09 kendim icin - 10 af benim isim degil - 11 kolaysa anlat - 12 fani - 13 emcee testi - 14 sahit varsa konusun - 15 yarim gonulle bir opus - 16 can havli - 17 malum tahrip izleri - 18 herkesin bir sucu var http://rapidshare.com/files/273532603/2007-Sagopa_Kajmer_Kolera-Ikimizi_Anlatan_Birsey_DepoDepo.fr_By_macerce1800.rar
22 - ) 2007 - Sagopa Kajmer - Sanal Albüm - Sagopa Kajmer - Aklimin Odalari (ft. Kolera) - Sagopa Kajmer - Durma Hadi Sek Goo (ft. IQ) - Sagopa Kajmer - Günlerim Aglak (ft. Kolera) - Sagopa Kajmer - Hade Hade Hooy (ft. Dr. HipHop & IQ) - Sagopa Kajmer - Hoscakal (ft. Mista B.) - Sagopa Kajmer - Icimdeki Seytanin Ensesindeyim (ft. MT, Kasirga) - Sagopa Kajmer - Kambur Kelimat (ft. Toolz) - Sagopa Kajmer - Kara Maskeli Istanbul (ft. Dr. Fuchs) - Sagopa Kajmer - Linguistiks (ft. Supreme Hebrew Intelekt) - Sagopa Kajmer - Neyim Var Ki - Sagopa Kajmer - Sefil Şair (ft. Derin Darbe) - Sagopa Kajmer - Tek Kanatli Kus (ft. MT) - Sagopa Kajmer - Yagmur (ft. The Domination) http://rapidshare.com/files/273536530/2007-Sagopa_Kajmer-Sanal_Albuem_DepoDepo.fr_By_macerce1800.rar